tisdag 30 oktober 2012

Svärtad spis

Jag vet inte varför men jag har dragit mig för att svärta spisen. Kanske har jag trott att det är svårare än det var? Nu är spisen i alla fall svart och luckorna till plåtugnen likaså. Nu väntar bara metervis med pärlspont på stryk av färg. Men först kvistlack. Varför glömmer man det så lätt?




måndag 29 oktober 2012

Småfix

Igår blev en massa småfix gjort på Åkers. Nedre toan fick kommoden tillbaka på sin plats efter att skyddspappret togs bort från golvet. Sista köksskåpsdörrarna fick sitt första lager färg.





Ventilationsfläkten i badrummet skruvades på plats och temporära trappräcken vid huvudingången spikades fast.

Idag var det shopping för hela slanten. Några strömbrytare, en dörr och flera meter foderbräden och lister kom hem med oss. Nu finns det att måla igen..


Dessutom köpte vi en dunk vit linoljefärg till. Den förra är på upphällningen och vi har erfarit att Uulas linojla ändrat i blankhet. Nu hittade vi en 10l dunk med den gamla etiketten. Återstår bara att se om innehållet också är av den gamla goda varan. Håll tummarna!

fredag 26 oktober 2012

Nostalgidörr



Det här möts man av i farstun idag!

Den här pardörren fanns förr i ett torp som jag lekte i som barn. Jag tror vi var där dagligen i skolålder, syrran, grannen och jag. Torpet finns tyvärr inte kvar mera så det känns väldigt roligt att ha en del av det huset i vårt hus. Färgsättningen ska bibehållas. De gula speglarna passar dessutom fint med talgoxarnas bröst!




Rörmokaren var på besök och kollade trycket. Det lär ha varit bra. Dessutom kom tvättmaskinen på plats.


P.S. Jag ska sluta jomsa om bildkvaliteten, men de här bilderna är relativt lyckade med tanke på att jag siktade i mörkret och fotade med blixt. varför raka linjer ser böjda ut vet jag inte...

torsdag 25 oktober 2012

Grävprojekt

I tre dagar har vi haft fabbo på besök med grävskopa, traktor och vagn. Han har grävt bort jord kring huset, stort TACK! Den yngsta sonen fick se på från första parkett, men förstod nog inte riktigt hur häftigt det var. De andra barnen förstod desto bättre och fick hållas ur vägen. 



Men det är klart, har man en traktor med flaka på gården så måst man få åka också.



 Mor i huset fick panelen på toan målad ett varv till och nu blev färgen som den sku.




tisdag 23 oktober 2012

...å mera mål...

Idag har jag målat panelen i nedre wc:n. Ett lager till gör färgen ljusare då den blir blank. Månne det sen inte duger att skita i?

Obs, pinnstolen är den lata målarens och hör inte till inredningen.


Edit. Här en bild på andra hörnet, taget med blixt. Svårt att ge färgen rättvisa med telefonens kamera..


måndag 22 oktober 2012

Inte onödigt arbete utan förarbete


Det var inget onödigt arbete utan ett förarbete. Idag drog jag på ett lager färg till på köksskorstenen och nu blev det blankt (vilket man kan ana på ett ställe på bilden, jag ber om ursäkt för bildkvaliteten...). Det gick också otroligt mycket snabbare att måla idag. Få se hur det ser ut i morgon. Det finns en risk att muren dragit i sig färgen...


Då jag hade penseln igång fick också plåtugnens skorsten ett lager färg. Få se om det behövs ett lager till då den torkat.

fredag 19 oktober 2012

Salen papprad

Arla grät en skvätt igår över att vi har så tråkiga tapeter i salen. Och visst, jag kan bara hålla med. Tur att dom bara är tillfälliga. Nu är i alla fall hela rummet klart.



En ny utelampa kom med posten idag!


Om en månad är det inflyttningssyn för nedre våningen.
Få se hur bråttom det hinner bli...

onsdag 17 oktober 2012

Wallpaper indeed

Idag har vi klistrat papper på väggarna i vårt tillfälliga sovrum. Sen då vinden är klar blir det riktiga tapeter på väggarna. Nu återstår bara andra halvan av rummet...


tisdag 16 oktober 2012

Tapet i toan


Idag fick vi äntligen upp tapeterna i nedre toan. De har väntat en tid i lådan eftersom förra dunken tapetklister tog slut och vi ville inte öppna en ny innan vi visste att vi får tapetpapper på väggarna i salen också. Det är nästa projekt.



 Undrar vem som valt tapeten, den är ju alldeles alldeles underbar! Dessutom gillar jag skarpt lampan som har kommit någonstans ifrån. I alla fall en armatur är på rätt plats i huset! Tyvärr har "koppen" ramlat ner mot kupan på den här bilden...



Det var ju en himla tur att vi köpte två rullar tapet, annars hade reslutatet blivit så här. I och för sig kommer det att komma upp ett skåp på den här väggen som täcker in nästan hela väggen, men i alla fall..

söndag 14 oktober 2012

Onödigt arbete?

Idag fick jag några stulna minuter, men så fort jag doppade penseln i färgen vaknade lill- Starkkis. Spismuren fick sig en omgång, men antiikkilaastin drog i sig med fart och resultatet är knappt märkbart. Vi får hoppas att det räcker med ett laget till för att få yta på muren.


onsdag 10 oktober 2012

Ut ur garderoben

Gubben har monterat garderobsstommar i dagarna tre. De ska sedan byggas in i pärlspont. Fast vi gillar gammaldags så är det ju också trevligt om det är funktionellt...


lördag 6 oktober 2012

Andra lagret

Nu är golvet i nedre våningen målat andra varvet. Lite tapetpapper, lister, foderbrädor och lite mera mål i trappan - ja och någon dörr och ett antal kvadrat pärlspont som ska målas och sedan upp i trappan. Sen är bottenvåningen klar.



Ja, förutom bastun då...

onsdag 3 oktober 2012

Tak i duschrummet

Eftersom badrummet och hjälpköket finns i den tillbyggda delen av huset har vi avsiktligt tillåtit den delen få lite retrostuk. Idag köpte vi takpanel till dusch och bastu och innan dagen är slut lär taket i duschrummet vara klart.


Dessutom hittade jag en ställning för toapappret idag. Tyvärr slipper vi inte till toan då golvet är målat så jag vet inte hur den passar. Man får hoppas att den passar bra.


tisdag 2 oktober 2012

Utfryst

Nu får vi inte gå in i huset annat än till farstu och hjälpkök,
för inne i huset så händer det här: