måndag 26 november 2012

Julgran



Årets julgran vid kyrkan kommer från vår tomt. I 5 minuter svajade den högt ovan marken. Tuffa verktyg dom har... En ganska sjuk tradition vi har egentligen, kuska runt stora träd och bära in hela träd i husen. Hur som helst blev det lite ljusare på vår tomt och om några månader får vi veden tillbaka. En win-win-situation med andra ord. I kväll ska vi se på granen med barnen!


Vem har sagt att man alltid måste ha en TOPPstjärna?


Slutdestinationen.

söndag 25 november 2012

Taklister

Mellan alla bananlådor klättrade herrn i huset och spikade fast de sista taklisterna i stun. Det var inte det enklaste då taket är original och inte helt i vatupass...



Underbart. Nu ligger de inte längre i vägen på golvet!

fredag 23 november 2012

Dörrhandtag

Här är handtaget på dubbeldörren mellan farstun och trapprummet. Det fanns ett likadant i dörren som var rätt så ärgat och handtaget på insidan av dörren var borta. Det här köpte vi på Curatio för 3€.


Sätter man gamla handtag på nya dörrar behöver man en adapter för grovleken på handtagen, den del som är inne i dörren alltså, har ny standard. Ja, ny och ny, den har i alla fall ändrat under de senaste 100 åren.

onsdag 21 november 2012

Golvlister

Nu har vi golvlister i salen, eller sovsalen som den fungerar som nu. Vi ville ha lite finare så det blev 120mm breda med 4 pärlor. We like!


tisdag 20 november 2012

Vi har flyttat!

Nu bor vi på Åkers!


God natt!

lördag 17 november 2012

I bruktagnings syn

Heter det så? Hur som helst fick vi grönt ljus för inflyttning igår. Ja, i bottenvåningen, då...


fredag 9 november 2012

Färglära

Jag är ingen hejare på färglära men lyckades ganska bra då jag kastade I lite gul ockra i Uulas Rypäle. Det blir visst gröna foderbräden i matsalen. Undar vad husets andra invånare säger om det...




torsdag 8 november 2012

Elnissar

Igår har vi haft elnissar på besök igen. Idag kom de och hämtade verktygen. Inte lätt att minnas allting. Snart är elprotokollet klart och VVS-protokollet låg i postlådan idag. Här bockas det av på to do-listan i rask takt.

I duschrummet har vi nu fläkt och lampa. Jag gillar lampan, den passar perfekt i vårt retrobadrum. Fast egentligen borde nog alla kakel vara gröna, nu blev det lite 2000-med bara en rand...


tisdag 6 november 2012

Efter kvistlacket...

...sen ett lager grundfärg och sen två lager färg.
I morgon ska de här målas sista varvet. 



Till er som undrar varför man låter en renovering ta så länge kan jag svara med en Ferd'nand-strip. Vi vill undvika det här:


fredag 2 november 2012

Jag ska måla hela världen...



...känns det som. Idag öppna jag äntligen första paketet pärlspont som ligger och väntar. Jag hann inte längre än till kvistlacket innan sonen tyckte jag sku göra annat. Men jag hann kvistlacka 3 dörrposter och en dörr och dessutom måla med grönt innan dess.

Nu är ju då frågan om målarverkstaden borde flytta upp på vinden?