söndag 28 juli 2013

Gissa?

Jo, mer brädfodring igen. Imponeras av min man som kan arbeta i den här värmen....

torsdag 25 juli 2013

Mer brädfodring

Med risk för att bli tradig. Idag har gubben spikat brädfodring, dock på östra långsidan denna gång. Och jag har dragit mögelstop på en sats bräder som ska målas i morgon. Nu har kunderna på Kajutan något nytt att prata om.


måndag 22 juli 2013

Enhetligt



Så här enhetlig har väggen inte varit. Inte någonsin! Den tillbyggda delen hade smalare brädfodring än den gamla delen, men nu ser man inte var gränsen går. Färgen är exakt den vi ville ha. Ska se om det räcker med två lager, som det utlovas på burken.


söndag 14 juli 2013

Brädfodring

Julen 2011 stormade det hårt. Då blåste många träd omkull också på Innamo. Svärfar släpa stocken från skogen och tillsammans med svärmor sågade de virket till brädor och lister. För några veckor sen lastade vi virket på svågerns vagn och fick med hans hjälp över virket till Nagu därifrån Uffe körde hem det i veckan. Med mina föräldrars hjälp tömdes lasset och nu har målningen börjat. Först mögelstop som ska torka ett dygn och sen linolja som har 4 dagars torktid.


Slowliving, eller slowbyggning kanske. Visst kunde man ha beställt virke som kommit nästa dag och sen dragit ett lager allt-i-ett-plastfärg på, men det är inte så vi vill ha det. Och tänk sen, så panelen sitter där den ska, vilken känsla! Ett stort tack till alla inblandade som hjälpt oss så här långt.



lördag 6 juli 2013

Här skålas det!



I juli finns det många orsaker till att dricka skumpa, men vi nöjer oss med att skåla väggarna i väntan på att brädfodringen hittar hit.